Ana Sayfa • Linkler • İletişim

SEMPOZYUM

8. Karia, Karialılar ve Mylasa Sempozyumu

Bu yıl 4 – 5 Eylül’de 8’incisi düzenlenecek Karia, Karialılar ve Mylasa Sempozyumu, İasos kazılarına başlamasının 30’uncu yıldönümü nedeniyle İtalyan Arkeolog Dr. Fede Berti’nin onuruna yapılacak. Milas Ticaret ve Sanayi Odası ile Mimarlar Odası Milas Şubesi’nin işbirliğinde düzenlenen sempozyumda, antik çağlarda Güneybatı Anadolu’da yaşamış olan ve savaşçılıklarıyla bilinen Karialılara altın devrini yaşatan Perslerin Karia Satrabı (baş valisi) Mylasalı Hekatomnos ve çocuklarının etkili olduğu “Hakatomnidler Dönemi”, Türk, İtalyan ve Alman arkeologların sunulacakları bildirilerle anlatılacak. 8. Karia, Karialılar ve Mylasa Sempozyumu 4 / 5 Eylül’de Milas’ta, Milashan Otel’de, saat 10.00’da başlayacak.